Management buy out door Max Bijnens van de industriële vennootschappen HASSAL nv en BY-CAST nv

BRISS bv, de managementvennootschap van Max Bijnens en zijn echtgenote Ann Roosen, verwierf op 11/10/2023 75 % van de certificaten van de Nederlandse Stichting BIJNENS. Deze Stichting heeft de Belgische holding LARSBY nv in eigendom die op haar beurt twee 100% dochtervennootschappen HASSAL nv en BY-CAST nv controleert. Vóór deze overname had de familietak Max Bijnens al 25 % van de certificaten van de Stichting Bijnens in eigendom. Max Bijnens is CEO van HASSAL nv en van BY-CAST nv.

Advocatenkantoor Dehaese & Dehaese (Dehaese ondernemingsrecht) trad op als adviseur van de familietak Max Bijnens voor de structurering van de transactie,  de financiële begeleiding en de juridische documentatie.  Deze overname was mogelijk dank zij een aanzienlijke eigen financiële inbreng van de familietak Max Bijnens aangevuld door een overnamefinanciering door KBC.

HASSAL nv (www.hassal.be) ontwerpt en produceert hoogwaardig aluminium gietwerk met gepaste nabewerking voor uiteenlopende industriële sectoren.

BY-CAST nv (www.by-cast.be) produceert hoogwaardige gietijzeren en glazen warmtewisselaars voor raffinaderijen, energiecentrales en staalbedrijven. BY-CAST nv is wereldwijd marktleider en heeft industriële klanten in zowel de USA, Europa als in het nabije en verre Oosten.

Guido QUANTEN

Expert fusies en overnames

Advocatenkantoor Dehaese & Dehaese

Deel via: