Stormschade anno 2024

Ben ik verzekerd tegen stormschade?

Bij een zware storm kunnen zich verschillende vormen van schade voordoen: schade aan de eigen woning, schade bij geburen door omgevallen bomen van je eigen tuin, schade aan tuinmeubilair, schade aan zonnepanelen, schade aan je auto, lichamelijke schade enz.
Schade aan je woning 
Stormschade is steeds een verplicht onderdeel van de woning- of brandverzekering van een woning of appartement. Dergelijke verzekering is niet verplicht maar wordt wel door de meeste eigenaars van onroerend goed afgesloten.
Dus schade aan een eigen woning en meer algemeen alle vaste constructies die op je eigendom staan (bv. tuinhuisje, omheining, zonnepanelen mits zij vast gemonteerd staan op je woning) is verzekerd door de eigen brandverzekering. Dat betekent dat schade aan bijvoorbeeld tuinmeubelen, trampolines die niet beschouwd worden als vaste constructies niet wordt vergoed.
Naast de schade worden ook opruimkosten vergoed (bv. het opruimen van omgevallen bomen).
Je eigen brandverzekering dekt ook de schade die aan je woning ontstond door weggewaaide dakpannen van het dak van je buren.
Schade aan je auto
Alleen als je over een omniumverzekering beschikt wordt schade aan je auto door storm verzekerd. Als de schade is ontstaan door het wegwaaien van goederen van je gebuur is ook een schadevergoeding mogelijk via de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid van je gebuur.
Lichamelijke schade
In dat geval kan mogelijk beroep gedaan worden op je levensverzekering of op je hospitalisatieverzekering.

Ons kantoor staat verzekerden (particulieren, aannemers, promotoren) en verzekeraars bij over geschillen inzake verzekeringsrecht.

Contacteer ons telefonisch, per mail of boek digitaal een afspraak met ons kantoor.

Johan Dehaese
Advocaat
Dehaese & Dehaese Advocatenkantoor

Deel via: